Rijnbrink Deventer

MijnLeeskring.nl

  1. Home > 
  2. collectie

De grond onder onze voeten Jesús Carrasco

Uit het Spaans, 2016, 255 pagina's

Jesús Carrasco (1972) trok binnen en buiten Spanje sterk de aandacht met zijn debuutroman 'De vlucht' (2013). Ook in Nederland werd het boek goed ontvangen en beleefde de vertaling vele herdrukken. Ook deze tweede roman van Carrasco gaat over iemand die zich ontfermt over een ontheemde, maar hij is in een minder gekunstelde taal geschreven. Het verhaal speelt zich af in een denkbeeldig Spanje dat is bezet door het Rijk (gemodelleerd naar nazi-Duitsland). Hoofdpersoon is de vrouw van een gepensioneerde militair uit Noord-Europa die als beloning voor zijn diensten een huis in Extremadura (West-Spanje) heeft gekregen. Op een dag dient de oorspronkelijke eigenaar van het huis zich aan. De vrouw raakt geïntrigeerd door de zwijgzame man en probeert diens verlies van huis en haard en diens kampervaringen te reconstrueren. Haar groeiende empathie doet haar hevig twijfelen aan de legitimiteit van oorlog en bezetting. In deze parabel heeft Carrasco een eenvoudige morele boodschap verpakt: ‘wij zijn ook de ander’. Bekroond met de EU Prize for Literature 2016..

ISBN: 9789029091480

Zoek titel

E-books te leen

De collectie e-books in de Onlinebibliotheek.nl groeit snel. Bibliotheekleden kunnen deze digitale boeken gratis downloaden op tablet of e-reader. De leentermijn is 3 weken. Verlengen is mogelijk.   

Leeskringtitels die digitaal beschikbaar zijn hebben een oranje symbooltje. Kijk hier voor een  voorbeeld. 

Als u wilt weten welke titels uit de leeskringcollectie beschikbaar zijn als e-book, raadpleeg dan de lijst met e-books.

Zo blijf je lezen als je ogen minder worden 

Heeft uw leeskring een deelnemer die blind of slechtziend is? Speciaal voor hun is er Passend Lezen, met boeken in gesproken vorm (audioboeken) of braille. Bekijk het filmpje over het aanbod van Passend Lezen

Wensen voor de collectie 

Een suggestie voor een titel die geschikt is voor leeskringen, kunt u mailen naar Tineke Datema.

 

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen.

De boeken worden in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

Van elke titel hebben we minimal 10 exemplaren in onze collectie. U vult zelf in hoeveel u wilt ontvangen.

Als u een exemplaar in grote letter wilt, kunt u dit bij ‘opmerkingen’ toevoegen.

Per leeskringseizoen (augustus tot augustus) kunt u maximaal 2 bestsellers/nieuwe titels aanvragen, deze zijn gemarkeerd met 'nieuw'.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen, mail ons of bel  088-1970357

Wij leveren 1 titel (1 leeskringtas) per leentermijn.

De kosten zijn  € 155, -per jaar per leeskring.  Voor dat bedrag kan onbeperkt geleend worden. De factuur ontvangt u in maart  voor het afgelopen seizoen.