Rijnbrink

MijnLeeskring.nl

  1. Home > 
  2. collectie
klik hier voor het e-book

Verre vader Jos van Kan

Sociaal verhaal, Psychologisch verhaal
2016, 237 pagina's

Deze debuutroman van theaterregisseur Jos van Kan (1962) speelt zich af in Cambodja, waar de auteur zelf ook veel heeft gewerkt. Hoofdpersoon is Sep, een Westerling die de laatste jaren van zijn leven in het Cambodjaanse Battambang doorbrengt. De korte hoofdstukken zijn opgedeeld in fragmenten die zich afwisselend in het heden en verleden afspelen. Sep weet dat hij ziek is en zeer binnenkort zal overlijden. Terwijl hij lijdzaam zijn dood afwacht, blikt hij terug op zijn verleden in Battambang, toen hij zich ontfermde over en een bijzondere band opbouwde met de twee straatkinderen Rotha en Rathana, en zijn verdere verleden, waarin hij het contact verloor met zijn eigen zoon en met de werkelijkheid in Nederland. Op geraffineerde wijze weet de auteur dit persoonlijke verhaal te verweven met de beladen geschiedenis van Cambodja en de Rode Khmer. Zijn soepele, lichte proza, vol zintuiglijke indrukken en sterke beeldspraak, zorgt voor een verstild verhaal over de laatste dagen van een man met littekens in een land vol littekens.

ISBN: 978904682520

Zoek titel

E-books te leen

De collectie e-books in de Onlinebibliotheek.nl groeit snel. Bibliotheekleden kunnen deze digitale boeken gratis downloaden op tablet of e-reader. De leentermijn is 3 weken. Verlengen is mogelijk.   

Leeskringtitels die digitaal beschikbaar zijn hebben een oranje symbooltje. Kijk hier voor een  voorbeeld. 

Als u wilt weten welke titels uit de leeskringcollectie beschikbaar zijn als e-book, raadpleeg dan de lijst met e-books.

Zo blijf je lezen als je ogen minder worden 

Heeft uw leeskring een deelnemer die blind of slechtziend is? Speciaal voor hun is er Passend Lezen, met boeken in gesproken vorm (audioboeken) of braille. Bekijk het filmpje over het aanbod van Passend Lezen

Wensen voor de collectie 

Een suggestie voor een titel die geschikt is voor leeskringen, kunt u mailen naar Tineke Datema.

 

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen.

De boeken worden in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

Van elke titel hebben we minimal 10 exemplaren in onze collectie. U vult zelf in hoeveel u wilt ontvangen.

Als u een exemplaar in grote letter wilt, kunt u dit bij ‘opmerkingen’ toevoegen.

Per leeskringseizoen (augustus tot augustus) kunt u maximaal 2 bestsellers/nieuwe titels aanvragen, deze zijn gemarkeerd met 'nieuw'.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen, mail ons of bel  088-1970357

Wij leveren 1 titel (1 leeskringtas) per leentermijn.

De kosten zijn  € 155, -per jaar per leeskring.  Voor dat bedrag kan onbeperkt geleend worden. De factuur ontvangt u in maart  voor het afgelopen seizoen.