Rijnbrink

MijnLeeskring.nl

  1. Home > 
  2. collectie
klik hier voor het e-book

Dagen zonder eind Sebastian Barry

Historisch verhaal
Uit het Engels, 2016, 256 pagina's

Barry’s (1955) zevende roman gaat weer over een lid van de familie McNulty: Thomas McNulty (de ik-verteller) ontvlucht Sligo tijdens de Ierse Hongersnood (1845-1850) en belandt in Amerika, waar hij John Cole leert kennen, met wie hij een liefdesrelatie opbouwt. Na eerst als vrouwen verkleed in het variété te hebben gewerkt, gaan ze in het leger en nemen deel aan – uitvoerig beschreven – gruwelijke ‘etnische zuiveringen’ (= indianenstammen uitmoorden). Na hun diensttijd treden ze weer op, nu met het door hen geredde indiaanse meisje Winona. Als de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) uitbreekt nemen ze opnieuw dienst: nóg meer bloedige wreedheden, maar uiteindelijk weet Thomas Winona (die door haar vader werd opgeëist) weer te redden en samen keren ze terug naar Tennessee. Het gegeven (twee homoseksuele mannen in het Amerikaanse leger die een indiaans meisje hebben geadopteerd) raakt misschien de grens van het geloofwaardige, maar tenslotte is dit een roman: een indrukwekkend relaas. Een meesterlijke tour de force! Stond op de shortlist van de Bord Gáis Energy Irish Book Awards 2016..

ISBN: 9789021403816

Zoek titel

E-books te leen

De collectie e-books in de Onlinebibliotheek.nl groeit snel. Bibliotheekleden kunnen deze digitale boeken gratis downloaden op tablet of e-reader. De leentermijn is 3 weken. Verlengen is mogelijk.   

Leeskringtitels die digitaal beschikbaar zijn hebben een oranje symbooltje. Kijk hier voor een  voorbeeld. 

Als u wilt weten welke titels uit de leeskringcollectie beschikbaar zijn als e-book, raadpleeg dan de lijst met e-books.

Zo blijf je lezen als je ogen minder worden 

Heeft uw leeskring een deelnemer die blind of slechtziend is? Speciaal voor hun is er Passend Lezen, met boeken in gesproken vorm (audioboeken) of braille. Bekijk het filmpje over het aanbod van Passend Lezen

Wensen voor de collectie 

Een suggestie voor een titel die geschikt is voor leeskringen, kunt u mailen naar Tineke Datema.

 

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen.

De boeken worden in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

Van elke titel hebben we minimal 10 exemplaren in onze collectie. U vult zelf in hoeveel u wilt ontvangen.

Als u een exemplaar in grote letter wilt, kunt u dit bij ‘opmerkingen’ toevoegen.

Per leeskringseizoen (augustus tot augustus) kunt u maximaal 2 bestsellers/nieuwe titels aanvragen, deze zijn gemarkeerd met 'nieuw'.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen, mail ons of bel  088-1970366.

Wij leveren 1 titel (1 leeskringtas) per leentermijn.

De kosten zijn  € 155, -per jaar per leeskring.  Voor dat bedrag kan onbeperkt geleend worden. De factuur ontvangt u in maart  voor het afgelopen seizoen.