Rijnbrink Deventer

MijnLeeskring.nl

  1. Home > 
  2. collectie

De mannen van Maria Anneloes Timmerije

historische roman
Uit het Nederlands , 2019 , 344 pagina's

VOC; Batavia; 17e eeuw

Historische roman gebaseerd op het leven van Maria van Aelst (1607-1674). Om een ongewenste relatie te voorkomen wordt de jonge Maria in 1625 vanuit het Brabantse Steenbergen verscheept naar Batavia voor de zogenaamde Volksplanting. Bij gebrek aan westerse vrouwen worden meisjes daar uitgehuwelijkt aan Hollandse mannen, in dienst van de V.O.C. Na aankomst wordt Maria binnen twee jaar voor de tweede keer weduwe. Kinderen heeft ze niet, maar inmiddels wel een redelijk vermogen, waarmee ze, eerst in het geheim, een diamanthandel opzet. Daardoor wordt ze een van de rijkste vrouwen van haar tijd. Maria trouwt nog drie keer, waaronder met gouverneur-generaal Antonio van Diemen. Later keert ze terug naar Holland en krijgt een dochtertje. Het boek is geschreven in de ik-vorm en geeft, mede door de onderkoelde, beschouwende toon van een onafhankelijke vrouw als Maria een boeiend beeld van de machtspolitiek in het Batavia van de V.O.C. De auteur (1955) is journaliste, geeft theatervoorstellingen over haar werk en schreef eerder verhalenbundels en o.a. 'De grote Joseph'* (2010).

ISBN: 978-90-214-0792-0

Zoek titel

E-books te leen

De collectie e-books in de Onlinebibliotheek.nl groeit snel. Bibliotheekleden kunnen deze digitale boeken gratis downloaden op tablet of e-reader. De leentermijn is 3 weken. Verlengen is mogelijk.   

Leeskringtitels die digitaal beschikbaar zijn hebben een oranje symbooltje. Kijk hier voor een  voorbeeld. 

Als u wilt weten welke titels uit de leeskringcollectie beschikbaar zijn als e-book, raadpleeg dan de lijst met e-books.

Zo blijf je lezen als je ogen minder worden 

Heeft uw leeskring een deelnemer die blind of slechtziend is? Speciaal voor hun is er Passend Lezen, met boeken in gesproken vorm (audioboeken) of braille. Bekijk het filmpje over het aanbod van Passend Lezen

Wensen voor de collectie 

Een suggestie voor een titel die geschikt is voor leeskringen, kunt u mailen naar Tineke Datema.

 

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen.

De boeken worden in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

Van elke titel hebben we minimal 10 exemplaren in onze collectie. U vult zelf in hoeveel u wilt ontvangen.

Als u een exemplaar in grote letter wilt, kunt u dit bij ‘opmerkingen’ toevoegen.

Per leeskringseizoen (augustus tot augustus) kunt u maximaal 2 bestsellers/nieuwe titels aanvragen, deze zijn gemarkeerd met 'nieuw'.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen, mail ons of bel  088-1970357

Wij leveren 1 titel (1 leeskringtas) per leentermijn.

De kosten zijn  € 155, -per jaar per leeskring.  Voor dat bedrag kan onbeperkt geleend worden. De factuur ontvangt u in maart  voor het afgelopen seizoen.