Rijnbrink

MijnLeeskring.nl

  1. Home > 
  2. collectie

Aan het einde van de nacht Nir Baram

psychologische roman
Uit het Hebreeuws, 2020 , 374 pagina's

Semi-autobiografische roman van de Israëlische auteur (1976) die door velen wordt gezien als de opvolger van Amoz Oz. De 37-jarige schrijver Jonatan, getrouwd en vader van een zoontje, kijkt terug op zijn jeugd in Jeruzalem. Hij beschrijft zijn leven in het heden, de jaren negentig en de jaren tachtig. In een stijl waarin droombeelden, hallucinante taferelen en feitelijke beschrijvingen elkaar afwisselen in een voortdurend verschuivend perspectief, doet Jonatan verslag van zijn vriendschap met zijn jeugdvriend Joël, zijn liefde voor het knapste meisje uit de klas, en het lijden van zijn moeder bij wie kanker is vastgesteld. Zijn moeder sterft een pijnlijke dood in een ziekenhuis. Zijn jeugdvriend gaat vanwege een depressie weer bij zijn ouders wonen, en maakt een eind aan zijn leven. En Jonatan blijft in zijn verhalen zoeken naar de essentie van zijn bestaan. Hij vindt dat hij daarmee eigenlijk verraad pleegt aan het heden: ‘een deel van elke dag was hij zestien of achttien [...] maar het masker dat het mogelijk maakte normaal te functioneren begon de laatste tijd te verkruimelen.’

ISBN: 978-94-031-7250-7

Zoek titel

E-books te leen

De collectie e-books in de Onlinebibliotheek.nl groeit snel. Bibliotheekleden kunnen deze digitale boeken gratis downloaden op tablet of e-reader. De leentermijn is 3 weken. Verlengen is mogelijk.   

Leeskringtitels die digitaal beschikbaar zijn hebben een oranje symbooltje. Kijk hier voor een  voorbeeld. 

Als u wilt weten welke titels uit de leeskringcollectie beschikbaar zijn als e-book, raadpleeg dan de lijst met e-books.

Zo blijf je lezen als je ogen minder worden 

Heeft uw leeskring een deelnemer die blind of slechtziend is? Speciaal voor hun is er Passend Lezen, met boeken in gesproken vorm (audioboeken) of braille. Bekijk het filmpje over het aanbod van Passend Lezen

Wensen voor de collectie 

Een suggestie voor een titel die geschikt is voor leeskringen, kunt u mailen naar Tineke Datema.

 

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen.

De boeken worden in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

Van elke titel hebben we minimal 10 exemplaren in onze collectie. U vult zelf in hoeveel u wilt ontvangen.

Als u een exemplaar in grote letter wilt, kunt u dit bij ‘opmerkingen’ toevoegen.

Per leeskringseizoen (augustus tot augustus) kunt u maximaal 2 bestsellers/nieuwe titels aanvragen, deze zijn gemarkeerd met 'nieuw'.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen, mail ons of bel  088-1970366.

Wij leveren 1 titel (1 leeskringtas) per leentermijn.

De kosten zijn  € 155, -per jaar per leeskring.  Voor dat bedrag kan onbeperkt geleend worden. De factuur ontvangt u in maart  voor het afgelopen seizoen.