Rijnbrink Deventer

MijnLeeskring.nl

  1. Home > 
  2. collectie

Census Jesse Bal

psychologische roman
Uit het Engels , 2019 , 261 pagina's

De Amerikaanse auteur (1978) wiens vele werk in verschillende talen is uitgekomen, draagt dit boek op aan zijn gestorven broer die het downsyndroom had. Hij uit zich in een verhaal geheel ontdaan van plaats of persoonsnamen. Een doodzieke weduwnaar gaat met zijn zoon, die het syndroom van Down heeft, van A naar Z op pad om voor een mysterieuze overheidsinstelling een volkstelling uit te voeren. De gegevens legt hij vast met een tatoeage bij de ondervraagde personen, die ieder op hun eigen manier de twee verwelkomen. Sommigen zijn afwerend, omdat ze al een teken op hun rib dragen en daardoor rechteloos zijn. De reis gaat steeds dieper door dunbevolkte delen van het land en lijkt een metafoor voor het naderende einde van de vader. In heel korte fragmenten komen de gebeurtenissen tot de lezer en hoort hij verschillende levensverhalen verweven in vriendelijkheid, woede, angst en onwetendheid. Afhankelijk van hoe de ondervraagden in het leven staan en de jongen als buiten de norm beschouwen, worden ze gemarkeerd.

ISBN:

Zoek titel

E-books te leen

De collectie e-books in de Onlinebibliotheek.nl groeit snel. Bibliotheekleden kunnen deze digitale boeken gratis downloaden op tablet of e-reader. De leentermijn is 3 weken. Verlengen is mogelijk.   

Leeskringtitels die digitaal beschikbaar zijn hebben een oranje symbooltje. Kijk hier voor een  voorbeeld. 

Als u wilt weten welke titels uit de leeskringcollectie beschikbaar zijn als e-book, raadpleeg dan de lijst met e-books.

Zo blijf je lezen als je ogen minder worden 

Heeft uw leeskring een deelnemer die blind of slechtziend is? Speciaal voor hun is er Passend Lezen, met boeken in gesproken vorm (audioboeken) of braille. Bekijk het filmpje over het aanbod van Passend Lezen

Wensen voor de collectie 

Een suggestie voor een titel die geschikt is voor leeskringen, kunt u mailen naar Tineke Datema.

 

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen.

De boeken worden in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

Van elke titel hebben we minimal 10 exemplaren in onze collectie. U vult zelf in hoeveel u wilt ontvangen.

Als u een exemplaar in grote letter wilt, kunt u dit bij ‘opmerkingen’ toevoegen.

Per leeskringseizoen (augustus tot augustus) kunt u maximaal 2 bestsellers/nieuwe titels aanvragen, deze zijn gemarkeerd met 'nieuw'.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen, mail ons of bel  088-1970357

Wij leveren 1 titel (1 leeskringtas) per leentermijn.

De kosten zijn  € 155, -per jaar per leeskring.  Voor dat bedrag kan onbeperkt geleend worden. De factuur ontvangt u in maart  voor het afgelopen seizoen.