Rijnbrink Nijverdal

MijnLeeskring.nl

  1. Home > 
  2. collectie

De cellist van Sarajevo Steven Galloway

psychologische-roman, oorlogsroman
Uit het Engels, 2008, 238 pagina's

Sarajevo, Burgeroorlogen

Na een aanslag in Serajevo in 1992 besluit een cellist op de plaats van de inslag elke dag te gaan musiceren. Galloway (1975) geeft geen verslag van de dagelijkse beschietingen op de bevolking van Sarajevo in 1992. Waarom zou een jonge Canadese schrijver dat ook? Hij is goed gedocumenteerd, maar was ergens anders op uit: wat houdt mensen in een uitzichtloze situatie op de been? Het passende beeld vond hij in een ware gebeurtenis: bij een beschieting van mensen die in de rij stonden voor brood, vielen 22 doden - een cellist besloot op die plaats 22 dagen lang om 4 uur Albinoni's Adagio te spelen. De roman laat afwisselend twee mannen zien die onder geweervuur water en brood halen en getroffen worden door het symbolische gebaar. En af en toe zien we het meisje Pijl bezig, een scherpschutter die op haar eentje de schutters in de bergen bestookt. Zij werpt zich op als bewaarengel van de cellist en is een sluipschutter voor, door in diens hoofd te denken. Haar eigenzinnige houding moet ze echter bezuren. Galloway is zuinig in zijn middelen en zijn pretenties, en daardoor overtuigend.

ISBN: 9789057592676

Zoek titel

e-books te leen

De collectie e-books in de digitale bibliotheek groeit snel. Bibliotheekleden kunnen deze digitale boeken gratis downloaden op tablet of e-reader. De leentermijn is 3 weken. Verlengen is mogelijk.   

Leeskringtitels die digitaal beschikbaar zijn hebben een oranje symbooltje. Kijk hier voor een  voorbeeld. 

Als u wilt weten welke titels uit de leeskringcollectie beschikbaar zijn als e-book, raadpleeg dan de lijst met e-books.

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen.

De boeken worden voorzien van achtergrondinformatie in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

Van elke titel hebben we minimal 10 exemplaren in onze collectie. U vult zelf in hoeveel u wilt ontvangen.

Als u een exemplaar in grote letter wilt, kunt u dit bij ‘opmerkingen’ toevoegen.

Per leeskringseizoen (augustus tot augustus) kunt u maximaal 2 bestsellers/nieuwe titels aanvragen, deze zijn gemarkeerd met 'nieuw'.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen, mail ons of bel  088-1970397

Wij leveren 1 titel (1 leeskringtas) per leentermijn.

De kosten zijn  € 150, -per jaar per leeskring.  Voor dat bedrag kan onbeperkt geleend worden. De factuur ontvangt u in maart  voor het afgelopen seizoen.

Een suggestie/wens voor een titel die geschikt is voor leeskringen, kunt u mailen naar Tineke Datema.

 

Inloggen en reserveren

Na invullen van het inschrijfformulier en ontvangst van uw inloggevens kunt u van start! In de handleiding staat hoe u kunt inloggen en reserveren. Wilt u een aanvraag veranderen of verwijderen? Dat kan, lees in de handleiding hoe het werkt.