Rijnbrink Nijverdal

MijnLeeskring.nl

 1. Home > 
 2. collectie

Onze collectie

 1. cover

  De bekeerlinge Stefan Hertmans

  2016, 317 pagina's

  In Rouen wordt in 1070 Vigdis geboren, dochter van een welgestelde christelijke familie. Als ze vijftien is, ontmoet ze de joodse David, zoon van een opperrabbijn, op wie ze stapelverliefd wordt. Na korte tijd laat ze alles...

 2. cover

  De bijbel van Dore Torgny Lindgren

  2010, 249 pagina's

  Een dyslectische jongen kan niet lezen, maar via de prenten van Gustave Doré in de bijbel vormt hij zich toch een voorstelling van de inhoud.

 3. cover

  De blauwe draad Anne Tyler

  Uit het Engels, 2015, 348 pagina's

  De blauwe draad volgt de levens van drie generaties van de familie Whitshank. Abby en Red wonen in een huis dat al van de familie is sinds grootvader Whitshank het aan het begin van de twintigste eeuw bouwde. Door onverwachte omstandigheden ziet Steel, de...

 4. cover

  De blinde kust Carlos Maria Domínguez

  2011, 166 pagina's

  Een tienermeisje krijgt een lift van een vijftigjarige man in een afgelegen deel van de Río de la Plata-kust. Ze blijken een gemeenschappelijk verleden te hebben tegen de sinistere achtergrond van de Argentijnse en Uruguayaanse militaire dictaturen.

 5. cover

  De Bradshaw variaties Rachel Cusk

  Uit het Engels, 2010, 268 pagina's

  Thomas Bradshaw heeft zijn baan opgezegd en is huisvader geworden om voor zijn achtjarige dochter Alexa te zorgen en zich te wijden aan zijn pianospel.

 6. cover

  De buurjongen Jan Siebelink

  2017, 272 pagina's

  Naast de familie Sievez woont Henk Wielheesen, die zijn moeder verliest als hij elf jaar is. Het is door toedoen van de buren dat hij in veiligheid wordt gebracht.

 7. cover

  De buurman J.J. Voskuil

  2012, 300 pagina's

  Voskuil beschrijft in deze roman de vriendschap tussen Maarten en Nicolien Koning en hun twee homoseksuele buurmannen. Nicolien ontpopt zich tot een ware nichtenmoeder en bloeit op in de vriendschap. Maarten kan de twee mannen niet uitstaan. Dit vriendschap...

 8. cover

  De cellist van Sarajevo Steven Galloway

  Uit het Engels, 2008, 238 pagina's

  Na een aanslag in Serajevo in 1992 besluit een cellist op de plaats van de inslag elke dag te gaan musiceren. Galloway (1975) geeft geen verslag van de dagelijkse beschietingen op de bevolking van Sarajevo in 1992. Waarom zou een jonge Canadese...

 9. cover

  De consequenties Niña Weijers

  2014, 286 pagina's

  Minnie Panis, ooit een piepkleine couveusebaby en ternauwernood levensvatbaar verklaard, is een gevierde jonge kunstenares. Met haar eigen leven als basismateriaal maakt ze van de werkelijkheid een laboratorium. Ze staat aan de vooravond van een experiment...

 10. cover

  De een zijn dood J. Bernlef

  2011, 203 pagina's

  Een oud-rechercheur legt zich toe op het opsporen van erfgenamen om dan een percentage van de erfenis op te strijken.

Zoek titel

e-books te leen

De collectie e-books in de digitale bibliotheek groeit snel. Bibliotheekleden kunnen deze digitale boeken gratis downloaden op tablet of e-reader. De leentermijn is 3 weken. Verlengen is mogelijk.   

Leeskringtitels die digitaal beschikbaar zijn hebben een oranje symbooltje. Kijk hier voor een  voorbeeld. 

Als u wilt weten welke titels uit de leeskringcollectie beschikbaar zijn als e-book, raadpleeg dan de lijst met e-books.

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen.

De boeken worden voorzien van achtergrondinformatie in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

Van elke titel hebben we minimal 10 exemplaren in onze collectie. U vult zelf in hoeveel u wilt ontvangen.

Als u een exemplaar in grote letter wilt, kunt u dit bij ‘opmerkingen’ toevoegen.

Per leeskringseizoen (augustus tot augustus) kunt u maximaal 2 bestsellers/nieuwe titels aanvragen, deze zijn gemarkeerd met 'nieuw'.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen, mail ons of bel  088-1970397

Wij leveren 1 titel (1 leeskringtas) per leentermijn.

De kosten zijn  € 150, -per jaar per leeskring.  Voor dat bedrag kan onbeperkt geleend worden. De factuur ontvangt u in maart  voor het afgelopen seizoen.

Een suggestie/wens voor een titel die geschikt is voor leeskringen, kunt u mailen naar Tineke Datema.

 

Inloggen en reserveren

Na invullen van het inschrijfformulier en ontvangst van uw inloggevens kunt u van start! In de handleiding staat hoe u kunt inloggen en reserveren. Wilt u een aanvraag veranderen of verwijderen? Dat kan, lees in de handleiding hoe het werkt.