Rijnbrink Nijverdal

MijnLeeskring.nl

  1. Home > 
  2. collectie
klik hier voor het e-book

En de akker is de wereld Dola de Jong

Oorlog en Verzet
2015, 255 pagina's

Joodse vluchtelingen, Wereldoorlog II

Deze roman is vlak na de Tweede Wereldoorlog in het Engels in Amerika uitgegeven en een paar jaar later in het Nederlands verschenen. Nu een heruitgave met een nawoord over autobiografische achtergronden. Bijzonder is dat het met exact hetzelfde omslag is heruitgegeven. Twee Nederlandse Joden besluiten voor het uitbreken van de oorlog met een eigengebouwde woonwagen via Zuid-Europa naar Marokko te reizen. Onderweg nemen ze een aantal weeskinderen mee die eveneens op de vlucht zijn voor het geweld. Eenmaal in Marokko aangekomen blijkt het de vluchtelingen niet mee te zitten. Ze krijgen nauwelijks of geen hulp van het consulaat, hebben geen enkele status en lijden behoorlijke armoede. Het boek leest nog altijd vlot en heeft niets aan zeggingskracht ingeboet na al die jaren. Duidelijk wordt dat De Jong (1911-2003) iedere vorm van oorlog en geweld afkeurt. Gelukkig wordt de roman nergens prekerig. Heel beheerst schrijft de auteur naar een grimmig einde van het boek..

ISBN: 978059366053

Zoek titel

e-books te leen

De collectie e-books in de digitale bibliotheek groeit snel. Bibliotheekleden kunnen deze digitale boeken gratis downloaden op tablet of e-reader. De leentermijn is 3 weken. Verlengen is mogelijk.   

Leeskringtitels die digitaal beschikbaar zijn hebben een oranje symbooltje. Kijk hier voor een  voorbeeld. 

Als u wilt weten welke titels uit de leeskringcollectie beschikbaar zijn als e-book, raadpleeg dan de lijst met e-books.

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen.

De boeken worden voorzien van achtergrondinformatie in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

Van elke titel hebben we minimal 10 exemplaren in onze collectie. U vult zelf in hoeveel u wilt ontvangen.

Als u een exemplaar in grote letter wilt, kunt u dit bij ‘opmerkingen’ toevoegen.

Per leeskringseizoen (augustus tot augustus) kunt u maximaal 2 bestsellers/nieuwe titels aanvragen, deze zijn gemarkeerd met 'nieuw'.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen, mail ons of bel  088-1970397

Wij leveren 1 titel (1 leeskringtas) per leentermijn.

De kosten zijn  € 150, -per jaar per leeskring.  Voor dat bedrag kan onbeperkt geleend worden. De factuur ontvangt u in maart  voor het afgelopen seizoen.

Een suggestie/wens voor een titel die geschikt is voor leeskringen, kunt u mailen naar Tineke Datema.

 

Inloggen en reserveren

Na invullen van het inschrijfformulier en ontvangst van uw inloggevens kunt u van start! In de handleiding staat hoe u kunt inloggen en reserveren. Wilt u een aanvraag veranderen of verwijderen? Dat kan, lees in de handleiding hoe het werkt.