Rijnbrink Nijverdal

MijnLeeskring.nl

  1. Home > 
  2. collectie

Zachte riten Marja Pruis

Psychologisch verhaal
2016, 260 pagina's

Guusje Bouhuys is poëziedocent aan de universiteit en wil graag dat alles in haar leven overzichtelijk is, maar niets lijkt meer zeker voor haar: het overlijden van haar broer en de onomkeerbaarheid ervan, haar vriend en zielsmaatje, die getrouwd is en verdacht wordt van plagiaat en haar collega/vriendin, die ernstig ziek is en niet meer beter wordt. Deze gebeurtenissen vormen het raamwerk van deze roman, waarin de hoofdpersoon trouw blijft aan mensen en dingen: aan haar overleden broer en haar doodzieke vriendin en waarbij gedichten en liefde helpen om grip te krijgen op het onzegbare van de dood en het leven. En ‘niet bang zijn’ een rode draad hierin vormt. Het is geen verhalende roman met een verhaallijn en waarin de stijl ten dienste staat van een plot, maar een roman waarbij het gaat om hoe het geschreven is. Het taalgebruik is helder en fijnzinnig. Geschikt voor een ruim lezerspubliek..

ISBN: 9789044621891

Zoek titel

E-books te leen

De collectie e-books in de Onlinebibliotheek.nl groeit snel. Bibliotheekleden kunnen deze digitale boeken gratis downloaden op tablet of e-reader. De leentermijn is 3 weken. Verlengen is mogelijk.   

Leeskringtitels die digitaal beschikbaar zijn hebben een oranje symbooltje. Kijk hier voor een  voorbeeld. 

Als u wilt weten welke titels uit de leeskringcollectie beschikbaar zijn als e-book, raadpleeg dan de lijst met e-books.

Zo blijf je lezen als je ogen minder worden 

Heeft uw leeskring een deelnemer die blind of slechtziend is? Speciaal voor hun is er Passend Lezen, met boeken in gesproken vorm (audioboeken) of braille. Bekijk het filmpje over het aanbod van Passend Lezen

Wensen voor de collectie 

Een suggestie voor een titel die geschikt is voor leeskringen, kunt u mailen naar Tineke Datema.

 

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen.

De boeken worden in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

Van elke titel hebben we minimal 10 exemplaren in onze collectie. U vult zelf in hoeveel u wilt ontvangen.

Als u een exemplaar in grote letter wilt, kunt u dit bij ‘opmerkingen’ toevoegen.

Per leeskringseizoen (augustus tot augustus) kunt u maximaal 2 bestsellers/nieuwe titels aanvragen, deze zijn gemarkeerd met 'nieuw'.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen, mail ons of bel  088-1970357

Wij leveren 1 titel (1 leeskringtas) per leentermijn.

De kosten zijn  € 150, -per jaar per leeskring.  Voor dat bedrag kan onbeperkt geleend worden. De factuur ontvangt u in maart  voor het afgelopen seizoen.