Rijnbrink Deventer

MijnLeeskring.nl

  1. Home > 
  2. collectie
klik hier voor het e-book

In de wereld Robert Anker

Historisch verhaal
2017, 412 pagina's

Hoe vaak gebeurt het dat tegelijk met het verschijnen van een werk ook bekend wordt dat de auteur op zijn ziekbed is overleden? Schrijver, dichter en literatuurcriticus Robert Anker, winnaar van onder meer de Libris Literatuur Prijs voor 'Een soort Engeland', overleed op 20 januari 2017 op zeventigjarige leeftijd, bijna op de dag dat deze historische avonturenroman verscheen, die zich afspeelt tussen 1467 en 1500, beginnend en eindigend in Gent. De hoofdpersoon kijkt dan op zeventigjarige leeftijd terug op zijn leven - met vele (morele) uitersten - dat een radicale wending neemt als bij hem lepra wordt geconstateerd. Een bestaan als zwerver volgt in een tijd van opstanden, rondtrekkende benden en huurlingenlegers. Hoewel het verhaal in de middeleeuwen speelt, krijgt de lezer soms de indruk in het heden te verkeren, ook doordat de auteur zich welbewust bedient van moderne kreten als 'Doe normaal man!'. Het goed leesbare boek kent, zo moge duidelijk zijn, verschillende lagen, zonder iets af te doen aan de leesbaarheid. Verdient een groot publiek..

ISBN: 9789021402994

Zoek titel

E-books te leen

De collectie e-books in de Onlinebibliotheek.nl groeit snel. Bibliotheekleden kunnen deze digitale boeken gratis downloaden op tablet of e-reader. De leentermijn is 3 weken. Verlengen is mogelijk.   

Leeskringtitels die digitaal beschikbaar zijn hebben een oranje symbooltje. Kijk hier voor een  voorbeeld. 

Als u wilt weten welke titels uit de leeskringcollectie beschikbaar zijn als e-book, raadpleeg dan de lijst met e-books.

Zo blijf je lezen als je ogen minder worden 

Heeft uw leeskring een deelnemer die blind of slechtziend is? Speciaal voor hun is er Passend Lezen, met boeken in gesproken vorm (audioboeken) of braille. Bekijk het filmpje over het aanbod van Passend Lezen

Wensen voor de collectie 

Een suggestie voor een titel die geschikt is voor leeskringen, kunt u mailen naar Tineke Datema.

 

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen.

De boeken worden in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

Van elke titel hebben we minimal 10 exemplaren in onze collectie. U vult zelf in hoeveel u wilt ontvangen.

Als u een exemplaar in grote letter wilt, kunt u dit bij ‘opmerkingen’ toevoegen.

Per leeskringseizoen (augustus tot augustus) kunt u maximaal 2 bestsellers/nieuwe titels aanvragen, deze zijn gemarkeerd met 'nieuw'.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen, mail ons of bel  088-1970357

Wij leveren 1 titel (1 leeskringtas) per leentermijn.

De kosten zijn  € 150, -per jaar per leeskring.  Voor dat bedrag kan onbeperkt geleend worden. De factuur ontvangt u in maart  voor het afgelopen seizoen.