Rijnbrink Nijverdal

MijnLeeskring.nl

  1. Home > 
  2. collectie
klik hier voor het e-book

Rosa Candida Audur Ava Ólafsdóttir

Uit het IJslands, 2007, 272 pagina's

Mannenleven

Na het overlijden van zijn moeder laat de jonge Arnljótur zijn vader en broer, zijn dochtertje Flóra en haar moeder Anna op IJsland achter om in een beroemde middeleeuwse rozentuin van een buitenlands klooster te gaan werken. De liefde voor rozen deelde Arnljótur met zijn moeder: samen werkten zij altijd in haar rozenkas, waar zij een zeldzame variant kweekte van de Rosa candida. Van deze roos gaan, vergezeld van herinneringen, drie afleggers mee op reis. Het is ook in deze rozenkas waar Arnljótur Anna beminde en waar zij zwanger raakte. De reis naar het klooster is een reis naar de volwassenheid, een fysieke en mentale pelgrimstocht die voltooid wordt wanneer Arnljótur de verwaarloosde tuin tot bloei heeft weten te brengen. De komst van Anna en Flóra markeert voor Arnljótur het begin van een leven als volwassene.

ISBN: 9789058315519

Zoek titel

e-books te leen

De collectie e-books in de digitale bibliotheek groeit snel. Bibliotheekleden kunnen deze digitale boeken gratis downloaden op tablet of e-reader. De leentermijn is 3 weken. Verlengen is mogelijk.   

Leeskringtitels die digitaal beschikbaar zijn hebben een oranje symbooltje. Kijk hier voor een  voorbeeld. 

Als u wilt weten welke titels uit de leeskringcollectie beschikbaar zijn als e-book, raadpleeg dan de lijst met e-books.

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen.

De boeken worden voorzien van achtergrondinformatie in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

Van elke titel hebben we minimal 10 exemplaren in onze collectie. U vult zelf in hoeveel u wilt ontvangen.

Als u een exemplaar in grote letter wilt, kunt u dit bij ‘opmerkingen’ toevoegen.

Per leeskringseizoen (augustus tot augustus) kunt u maximaal 2 bestsellers/nieuwe titels aanvragen, deze zijn gemarkeerd met 'nieuw'.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen, mail ons of bel  088-1970397

Wij leveren 1 titel (1 leeskringtas) per leentermijn.

De kosten zijn  € 150, -per jaar per leeskring.  Voor dat bedrag kan onbeperkt geleend worden. De factuur ontvangt u in maart  voor het afgelopen seizoen.

Een suggestie/wens voor een titel die geschikt is voor leeskringen, kunt u mailen naar Tineke Datema.

 

Inloggen en reserveren

Na invullen van het inschrijfformulier en ontvangst van uw inloggevens kunt u van start! In de handleiding staat hoe u kunt inloggen en reserveren. Wilt u een aanvraag veranderen of verwijderen? Dat kan, lees in de handleiding hoe het werkt.