Rijnbrink

MijnLeeskring.nl

  1. Home > 
  2. collectie
klik hier voor het e-book

De ommelanden Elvis Peeters

Uit het Nederlands , 2019 , 220 pagina's

Stad-platteland

Elvis Peeters is het schrijverspseudoniem van het echtpaar Jos Verlooy en Nicole Van Bael. In de laatste jaren hebben zij al enkele zeer gewaardeerde romans gepubliceerd, waaronder ‘Wij’, ‘Dinsdag’ en ‘Jacht’. In al deze romans wordt een zwart wereldbeeld uitgetekend en worden grenzen van het menselijk bestaan onderzocht. Ook in ‘De ommelanden’ speelt die thematiek, opgehangen aan een goedgeschreven thrillerachtig verhaal over de jonge fotografe Dora. Zij is naar verre, verlaten streken (‘ommelanden’) getrokken om als nieuw artistiek project gestorven mensen te fotograferen. Die macabere bezigheid maakt haar niet populair bij de dorpelingen waartussen zij leeft. Als er van alles misgaat, krijgt ze daardoor weinig hulp. Het vertellersperspectief wisselt steeds en is ook meermaals vanuit ‘de stad’, waar haar zus en moeder zich zorgen maken om het uitblijven van enig levensteken van Dora. ‘De stad’ staat hier tevens voor een door hoogtechnologie en waterschaarste bedreigde vorm van (on)menselijk leven. Wat is belangrijker, het individu of de kudde?

ISBN: 978-90-5759-960-6

Zoek titel

E-books te leen

De collectie e-books in de Onlinebibliotheek.nl groeit snel. Bibliotheekleden kunnen deze digitale boeken gratis downloaden op tablet of e-reader. De leentermijn is 3 weken. Verlengen is mogelijk.   

Leeskringtitels die digitaal beschikbaar zijn hebben een oranje symbooltje. Kijk hier voor een  voorbeeld. 

Als u wilt weten welke titels uit de leeskringcollectie beschikbaar zijn als e-book, raadpleeg dan de lijst met e-books.

Zo blijf je lezen als je ogen minder worden 

Heeft uw leeskring een deelnemer die blind of slechtziend is? Speciaal voor hun is er Passend Lezen, met boeken in gesproken vorm (audioboeken) of braille. Bekijk het filmpje over het aanbod van Passend Lezen

Wensen voor de collectie 

Een suggestie voor een titel die geschikt is voor leeskringen, kunt u mailen naar Tineke Datema.

 

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen.

De boeken worden in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

Van elke titel hebben we minimal 10 exemplaren in onze collectie. U vult zelf in hoeveel u wilt ontvangen.

Als u een exemplaar in grote letter wilt, kunt u dit bij ‘opmerkingen’ toevoegen.

Per leeskringseizoen (augustus tot augustus) kunt u maximaal 2 bestsellers/nieuwe titels aanvragen, deze zijn gemarkeerd met 'nieuw'.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen, mail ons of bel  088-1970357

Wij leveren 1 titel (1 leeskringtas) per leentermijn.

De kosten zijn  € 155, -per jaar per leeskring.  Voor dat bedrag kan onbeperkt geleend worden. De factuur ontvangt u in maart  voor het afgelopen seizoen.