Rijnbrink

MijnLeeskring.nl

  1. Home > 
  2. collectie

De overwachte rijkdom van Altena Jan van Mersbergen

psychologische roman
Uit het Nederlands , 2019 , 268 pagina's

Dorpsleven

Locatie in deze roman is het ingeslapen Brabantse dorpje Altena. Hoofdpersoon Mar blikt terug op de gebeurtenissen in Altena, terwijl ze op een skipiste in de Alpen zit en een cryptogram oplost. Elk hoofdstuk vormt een raadsel van dit cryptogram. Alles begon toen de oude Altenase bewoner Rochat bleek te zijn overleden. Hij was gehaat omdat hij jaren eerder het onder de dorpsbewoners populaire recreatiemeer op zijn grondgebied, de Put, zonder uitleg hermetisch afsloot. Zijn dochter Eveline (Eef), inmiddels beroemd schrijfster, keert na de dood van haar vader terug naar het dorp. Rochat liet vastleggen dat de ‘rijkdom’ van de Put ten goede moest komen aan heel Altena. Eef laat het beheer van de Put over aan Mar en haar man Frankie. Als die ontdekken dat Rochat van de Put een mosselkwekerij heeft gemaakt die goud waard is, stelt dat hen voor een moreel dilemma: de rijkdom delen, of gebruiken voor de peperdure operatie van hun gehandicapte zoon?

ISBN: 978-90-5936-840-8

Zoek titel

E-books te leen

De collectie e-books in de Onlinebibliotheek.nl groeit snel. Bibliotheekleden kunnen deze digitale boeken gratis downloaden op tablet of e-reader. De leentermijn is 3 weken. Verlengen is mogelijk.   

Leeskringtitels die digitaal beschikbaar zijn hebben een oranje symbooltje. Kijk hier voor een  voorbeeld. 

Als u wilt weten welke titels uit de leeskringcollectie beschikbaar zijn als e-book, raadpleeg dan de lijst met e-books.

Zo blijf je lezen als je ogen minder worden 

Heeft uw leeskring een deelnemer die blind of slechtziend is? Speciaal voor hun is er Passend Lezen, met boeken in gesproken vorm (audioboeken) of braille. Bekijk het filmpje over het aanbod van Passend Lezen

Wensen voor de collectie 

Een suggestie voor een titel die geschikt is voor leeskringen, kunt u mailen naar Tineke Datema.

 

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen.

De boeken worden in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

Van elke titel hebben we minimal 10 exemplaren in onze collectie. U vult zelf in hoeveel u wilt ontvangen.

Als u een exemplaar in grote letter wilt, kunt u dit bij ‘opmerkingen’ toevoegen.

Per leeskringseizoen (augustus tot augustus) kunt u maximaal 2 bestsellers/nieuwe titels aanvragen, deze zijn gemarkeerd met 'nieuw'.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen, mail ons of bel  088-1970357

Wij leveren 1 titel (1 leeskringtas) per leentermijn.

De kosten zijn  € 155, -per jaar per leeskring.  Voor dat bedrag kan onbeperkt geleend worden. De factuur ontvangt u in maart  voor het afgelopen seizoen.