Rijnbrink Nijverdal

MijnLeeskring.nl

  1. Home > 
  2. collectie

Vingers van marsepein Rascha Peper

2008, 317 pagina's

Anatomie

Peper schreef een tiental boeken, waaronder 'Rico's vleugels' en 'Wie scheep gaat', waarin zij laat zien een rasverteller te zijn. Ook in deze roman valt haar vertelkracht op. Rondom het onaantrekkelijke gegeven van een wetenschapper die lichaamsdelen prepareert, weet zij een meeslepend verhaal te scheppen over twee kinderen. Het achttiende-eeuwse meisje Bregtje, dat in het huis van de preparerende wetenschapper Ruysch woont, zet ze tegenover de hedendaagse jongen Ben die eeuwen later op dezelfde Amsterdamse gracht woont en net zo geïnteresseerd is in het werk van Ruysch als Bregtje. Ze vormen elkaars tegenhanger met ieder hun eigen problemen en fascinaties. Peper wisselt de verhaallijnen telkens met elkaar af zodat de parallellen geleidelijk aan zichtbaar worden. De auteur weet in deze vertelling haar eigen fascinatie voor iemand als Ruysch over te brengen op de lezer via een mooie vertelling, waarin thema's als verlangen, verlies, gevaar en volwassenwording aan bod komen.

ISBN: 9789046806036

Zoek titel

e-books te leen

De collectie e-books in de digitale bibliotheek groeit snel. Bibliotheekleden kunnen deze digitale boeken gratis downloaden op tablet of e-reader. De leentermijn is 3 weken. Verlengen is mogelijk.   

Leeskringtitels die digitaal beschikbaar zijn hebben een oranje symbooltje. Kijk hier voor een  voorbeeld. 

Als u wilt weten welke titels uit de leeskringcollectie beschikbaar zijn als e-book, raadpleeg dan de lijst met e-books.

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen.

De boeken worden voorzien van achtergrondinformatie in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

Van elke titel hebben we minimal 10 exemplaren in onze collectie. U vult zelf in hoeveel u wilt ontvangen.

Als u een exemplaar in grote letter wilt, kunt u dit bij ‘opmerkingen’ toevoegen.

Per leeskringseizoen (augustus tot augustus) kunt u maximaal 2 bestsellers/nieuwe titels aanvragen, deze zijn gemarkeerd met 'nieuw'.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen, mail ons of bel  088-1970397

Wij leveren 1 titel (1 leeskringtas) per leentermijn.

De kosten zijn  € 150, -per jaar per leeskring.  Voor dat bedrag kan onbeperkt geleend worden. De factuur ontvangt u in maart  voor het afgelopen seizoen.

Een suggestie/wens voor een titel die geschikt is voor leeskringen, kunt u mailen naar Tineke Datema.

 

Inloggen en reserveren

Na invullen van het inschrijfformulier en ontvangst van uw inloggevens kunt u van start! In de handleiding staat hoe u kunt inloggen en reserveren. Wilt u een aanvraag veranderen of verwijderen? Dat kan, lees in de handleiding hoe het werkt.