Rijnbrink Deventer

MijnLeeskring.nl

  1. Home > 
  2. collectie

Bezorgde burgers Steven de Jong

psychologische roman
Uit het Nederlands , 2017 , 304 pagina's

Debuutroman van Steven de Jong (1981), opinieredacteur bij NRC Handelsblad. Zijn eerder opgedane ervaring als rechtbankverslaggever en lid van de Burgerlijke Raad voor Regeringsbeleid is terug te vinden in deze roman. Hoofdpersoon is Samuel, een anonieme medewerker op een communicatiebureau, die zijn vrije tijd vult met overmatig drankgebruik en het schrijven van bittere ingezonden brieven, die meestal door dagbladen worden genegeerd. Opgedeeld in drie grote delen - Afkeer, Inkeer en Omkeer - volgen we Samuels aftakeling van een betrekkelijk evenwichtig bestaan naar een compleet chaotische aaneenschakeling van hersenspinsels en oncontroleerbare gebeurtenissen die schizofreen overkomen, getuigen van twee persoonlijkheden en Samuel (of Manuel) uiteindelijk in een gesloten inrichting doen belanden. Zijn ontsnapping daaruit luidt de definitieve tocht naar de afgrond in. In zowel humoristische als beklemmende passages weet de auteur zeer overtuigend de worsteling van de hedendaagse anonieme man met het leven te schetsen. Een aanrader voor wie de tijd waarin wij leven wil duiden.

ISBN: 9789048835768

Zoek titel

E-books te leen

De collectie e-books in de Onlinebibliotheek.nl groeit snel. Bibliotheekleden kunnen deze digitale boeken gratis downloaden op tablet of e-reader. De leentermijn is 3 weken. Verlengen is mogelijk.   

Leeskringtitels die digitaal beschikbaar zijn hebben een oranje symbooltje. Kijk hier voor een  voorbeeld. 

Als u wilt weten welke titels uit de leeskringcollectie beschikbaar zijn als e-book, raadpleeg dan de lijst met e-books.

Zo blijf je lezen als je ogen minder worden 

Heeft uw leeskring een deelnemer die blind of slechtziend is? Speciaal voor hun is er Passend Lezen, met boeken in gesproken vorm (audioboeken) of braille. Bekijk het filmpje over het aanbod van Passend Lezen

Wensen voor de collectie 

Een suggestie voor een titel die geschikt is voor leeskringen, kunt u mailen naar Tineke Datema.

 

Handleiding en spelregels

Alleen geregistreerde leeskringen kunnen boeken lenen.

De boeken worden in een tas afgeleverd in de door u aangegeven bibliotheek.

Van elke titel hebben we minimal 10 exemplaren in onze collectie. U vult zelf in hoeveel u wilt ontvangen.

Als u een exemplaar in grote letter wilt, kunt u dit bij ‘opmerkingen’ toevoegen.

Per leeskringseizoen (augustus tot augustus) kunt u maximaal 2 bestsellers/nieuwe titels aanvragen, deze zijn gemarkeerd met 'nieuw'.

De standaard leentermijn is zes weken.

Wilt u langer lenen, mail ons of bel  088-1970357

Wij leveren 1 titel (1 leeskringtas) per leentermijn.

De kosten zijn  € 155, -per jaar per leeskring.  Voor dat bedrag kan onbeperkt geleend worden. De factuur ontvangt u in maart  voor het afgelopen seizoen.