Rijnbrink Nijverdal

MijnLeeskring.nl

 1. Home > 

Dit is de website voor leeskringen in Overijssel en pilot Nijkerk/Noordwest Veluwe

Als leeskring wilt u kunnen beschikken over meer exemplaren van één titel. In Overijssel kunt u daarvoor gebruik maken van de collectie voor leeskringen die Rijnbrink in Nijverdal beheert.

Is uw leeskring aangemeld bij Rijnbrink, log dan in op deze website en en maak een keuze uit 400 titels. De boeken worden in een tas compleet met achtergronddocumentatie bij de bibliotheek van uw keuze afgeleverd. Benieuwd hoe het werkt en wat het kost? Lees meer in onze spelregels.

Wilt u weten of er een leeskring bij u in de buurt is waar u bij kunt aansluiten of zelf een leeskring starten, bekijk dan de kaart hieronder. De groene symbooltjes geven aan dat er ruimte is voor nieuwe leden. Bekijk ook de oproepen of plaats er zelf een om een leeskring te starten. Om van de leeskringcollectie van Rijnbrink gebruik te maken, is het nodig om uw leeskring aan te melden.

Leeskringen die het overzicht van de titels uit de collectie op papier willen hebben, kunnen de Leeswijzer 2018-2019 printen. Er is een aparte lijst met titels die als e-book beschikbaar zijn via de Onlinebibliotheek.nl. De beschrijvingen van de boeken staan in de collectie van Mijnleeskring.nl. 


Boeken met korting te koop voor leeskringen 

Vertegenwoordigers van leeskringen in Groningen, Drenthe en Overijssel kiezen jaarlijks vier boeken. Voor het seizoen 2018/2019 zijn dat: 

 1. Nina Polak- Gebrek is een groot woord
 2. Sebastian Barry- Dagen zonder eind
 3. Jane Gardam- Een onberispelijke man
 4. Jeroen Olyslaegers- Wil

Documentatiemap

Bij elke titel verschijnt een documentatiemap met informatie en discussievragen die bijdragen aan een gestructureerde en geanimeerde bespreking in een leeskring.

Lezingen

De samenstellers van de documentatiemappen geven aanvullend in Nijverdal een lezing voor deelnemers die het boek in hun eigen leeskring bespreken. Kijk voor meer informatie op de website van Rijnbrink.  Bestellen voor het seizoen 2018-2019 is niet meer mogelijk. 
 

  

Leeskringen Overijssel en Gelderland

Leeskring aanmelden >>

De kaart wordt geladen

Bij ons bekende leeskringen. Klik op een van de bolletjes om een leeskring op te vragen.

Actueel

Overijssel Verwoord Leesclub

Graag nodigen wij jullie uit voor de Overijssel Verwoord Leesclub! Een provinciebrede leesclub met een leeslijst van drie titels, die samengesteld wordt door niemand minder dan Tommy Wieringa. De organisatie maakt een grote, provincie brede leesclub.

Iedereen mag zich aanmelden, samen met een gehele leesclub of alleen. De leesclub eindigt in een grootse slotbijeenkomst op zaterdag 16 maart 2019. Aanmelden en meer informatie…

 

Contactpersonen van Rijnbrink voor leeskringen 

Contactpersonen voor de leeskringen bij Rijnbrink zijn Jose Lohuis en Hilly Seine, te bereiken via mail of telefoon 088- 1970397. 

Inspirerende video's over Nederlandse literatuur op Vlogboek 

Vlogboek is een YouTube kanaal met video’s waarin docent Nederlands Jörgen Apperloo de Nederlandse literatuur bespreekt. De video’s gaan over boeken, auteurs, literatuurgeschiedenis en literatuurwetenschap. Bij elk besproken werk geeft Vlogboek enkele tips welke boeken u op basis van overeenkomstige thematiek, opbouw, genre of schrijfstijl verder zou kunnen lezen. Naast boeken en auteurs zijn de onderwerpen bijvoorbeeld Het nut van recensies of Vormen van intertekstualiteit. De besprekingen richten zich op leerlingen in het onderwijs, maar zijn ook geschikt voor leeskringen en literatuurliefhebbers. 

 

 

Nieuws

 • Fabeldieren van Ludwig Volbeda wint Gouden Penseel

  Lees verder
 • Vijf nominaties voor Jan Wolkers Prijs 2018

  Lees verder
 • Longlist BookSpot Literatuurprijs 2018

  Lees verder
 • Stine Jensen schrijft essay voor de Maand van de Spiritualiteit 2019

  Lees verder
 • Vernieuwde Literaire Routes App van het Literatuurmuseum

  Lees verder
 • CPNB vraagt de komende jaren even vaak vrouwen als mannen voor Boekenweek

  Lees verder
 • Etchica Voorn wint Opzij Literatuurprijs

  Lees verder
 • Multitalent Armando (88) overleden

  Lees verder
 • Auke Hulst wint Bob den Uyl Prijs 2018

  Lees verder
 • Murat Isik schrijft Boekenweekessay 2019, Thema Boekenweek is De moeder de vrouw

  Lees verder